Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2014 10:18 - За ултра-украински чуждестранни бойци се присъединяват...
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 733 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  За ултра-украински чуждестранни бойци се присъединяват... 18.07.2014..

Двама шведи и един канадски казаха защо те са готови да убиват и да бъдат убивани за бъдещето на свободна Украйна.

image

Микола, "Lemco" и Северин - три чуждестранни доброволци, борещи се на страната на батальона Азовско

Те са в редиците на батальон Азовско, един от няколко района на доброволците, борещи се на страната на украинската армия и Националната гвардия срещу сепаратистките бунтовници - вероятно подкрепяни от Москва - които искат източните райони на Украйна се присъединиха Русия.

Батальонът е базирана в Азовско море в южната част на района на Донецк, на плажа комплекс, който някога е бил лятната резиденция на семейството на Янукович - който беше свален от власт през февруари, на президента на Украйна.

Разделението е формирана от Народното събрание Social - украински националистическо движение, което критиците наричат ​​расист. В символиката на движението там са "Black Sun" и "вълк-кука" - символа дълго, свързани с нацизма.

Ужасен пропаганда

Идеологията на Азовско - подарък за Кремъл, който през ужасна пропаганда дискредитира украинската революция, излагайки фашистки преврат нея, заплашвайки десет милиона население рускоезичните на страната, а дори и в цяла Европа.

В Украйна, има нарастваща загриженост, че Азовско и други крайно десни екстремисти, в крайна сметка, може да се бунтуват срещу новите си управници, в който те не виждат представители на революцията, както и продажбата на олигархията, доминирани страната в продължение на десетилетия.

Russian анексиране на Крим и прикритата подкрепа на бунтовници в регионите Донецк и Луганск радикализират и се загрява национален плам в Украйна, която се възстановява от революцията страда атаки на огромния си съсед и вижда предполагаемото безразличието на западните съюзници.

Азовско сега планира да разшири своите редици 300-500 души - и френски поддръжник на име Гастон Бесон, който през 1990 г. се бори за независимостта на Хърватия, образува банда на чужденци, желаещи да вдигнат оръжие за свободата на Украйна и нейната територия.

Според самопровъзгласилия идеолог социален Олег Odnorozhenko Народното събрание, "доброволци пристигнали от Русия, Франция, Италия, Беларус, Канада, Швеция, Словения - много страни [...] В момента имаме две дузина чужденци. Много повече искат да дойдат, но ние избираме тези, които имат необходимия опит. " Odnorozhenko отбеляза също, че от самото начало, "полу-официалната" инструктор работил грузинските специални сили.

Три чуждестранни бойци Азовско казали защо там са далеч от дома си, и са готови да проливат кръв за Украйна.

Severin-стар от Гьотеборг, Швеция, заяви: "Уморен съм от телевизията кадри от CNN и Русия днес, така че реших да отида в Украйна и да видите със собствените си очи. Открих страхотни хора, които копнеят за свобода и водене на решителна борба [...] аз ще бъда щастлив само ако проблемът на Украйна реши от политическия дебат. Но сега това е невъзможно [...] Искам безплатно европейска нация. И аз съм тук, за да помогне на тези европейци да живеят свободно. "

Severin се нарича Национална Социалистическа, но отхвърля сдружението, което той казва, че са свързани с термина "нео-нацист." Той искаше да служи в шведската армия ", за да защитят своята страна и народ", но той отказа, защото на политическите му убеждения.

Докато двамата мъже до него, Mikola от Стокхолм и канадски, който използва псевдонима "Lemko" Severin срещу имиграцията, културното многообразие, глобализацията, и бушуват капитализма и либерализма, които, по негово мнение, да унищожи съвременния свят.

И трите споделят вярата в силата на етнически чисти народи, живеещи в своите традиции.

Лемке, който дойде от голям украинската диаспора в Канада, заяви, че той вярва в "Украйна за украинците", и в социалния модел на Запада вижда като сериозна заплаха за бъдещето на страната, както и харесва на Кремъл. Тъй като тридесет Lemko: "Живях за единадесет години в Западна Европа, така че аз знам. Украйна има два врагове -. Русия и ЕС "

Разочаровани в западния свят, който те вярват, безпомощен и поробени разпадащата финансова аристокрация, в палатков лагер на площад Независимост в Киев, където революцията избухна миналата зима, хората видяха вдъхновяващо всеотдайност, патриотизъм и саможертва.

Първа битка

В първия си двубой Severin отиде тринадесети юни, когато един батальон на Азовско бори с сепаратистки милиции в близкия пристанищен град Мариупол.

"По пътя, аз мислех, че това ще бъде един специален ден. Но това е жестоко, и са имали това никой не би казал, че войната е добре. Следваща прострелян минохвъргачки и две от моите приятели бяха ранени. Но аз служих с гордост. "

Lemko не планира да се върне в Канада, Северин заяви, че може да остане тук за Европа "на две месеца или една година", и Микола надява скоро да се върне в Швеция, за да продължи да учи психология. Според него, "Аз съм тук, за да се справят със сепаратистите. След това - ще видим ".

Чужденците, както и местни бойци Азов, подигравателно се отнасят до президента на Украйна Петро Порошенко милиардер, проевропейско правителство в Киев и западните страни, които мразят да заеме твърда позиция по отношение на Русия.

"Разделението е напълно възможно", казва Lemko за страховете, че различните звена днес се борят с бунтовниците, едно лице поради политически различия и въпросът за това, кой контролира тези нарастващи и тежко въоръжени паравоенни батальона.

Очевидно е, че най-крайния национализъм на Азовско не е широко подкрепяна в Украйна: изборите май три ултра-кандидат за президент, събрани почти десет процента от гласовете за три, дори във време на дълбока национална криза.

Желанието за защита

Според съветник на губернатора Донецк Сергей Тарута Василий Arbuzov, идеология се свързва украински националисти, толкова силно, колкото желанието да се защити страната.

"С тези момчета, аз няма да почиват през уикенда, но в момента имаме нужда от точно такъв, защото те искат да се бият," каза Arbuzov.

Източник




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39910661
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31037
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930