Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2013 20:04 - Архангел Гавраил
Автор: sourteardrop Категория: Изкуство   
Прочетен: 4436 Коментари: 0 Гласове:
2



  Архангел Гавраил - при нужда от Божие ръководство, наставление и подкрепа   image Архангел Гавраил (или Гавриил) (евр. - "сила Божия") е един от седемте архангели, т.е. "ангелоначалници", представители на осмия ангелски чин. Архангелите възнасят молитвите на хората към Бог и разкриват смисъла на пророческите видения и хода на събитията, особено на пророчествата за идването на Месията - Христос. Михаил е победител над злите сили, Гавриил е вестител на Божиите тайни, Рафаил - целител на човешките недъзи, Уриил, като сияние на божествения огън, е просветител на помрачените, Салатиил е молитвеник, вечен застъпник пред Бога за хората, който ги подбужда да се молят, Йехудиил прославя Бога, той укрепя хората, които се трудят за слава Божия и ходатайства да бъдат възнаградени за подвизите си, Варахииле носител на Божието благословение и ходатай, който измолва Божиите благодеяния.Името архангел Гавраил означава "Господ-моя сила". Той е почитан в християнството като вестител, на който е отредена особена роля.  Как защитава иконата
Към него се обръщат за помощ при дълго отсъствие на желано дете, пончякога - за помощ при осиновяване на дете, него молят за нормално протичане на бремеността. Също така архангел Гавраил покровителства хората с артистични професии, журналисти, учители - всички, които работят в сферата на духовно-емоционалното и нравствено развитие, но разбира се, с усъвършенстване на душата.
Как помага иконата
Молитвата към архангел Гавраил се произнася за молба за зачатие при дълго отсъствие на дете и помощ при осиновяване, бъдещите родители се обръщат с молба за нормално протичане на бременността, а също така той покровителства хората на изкуството и образованието, особено тези, които работят с деца в ранна възраст.
Празник
26 март - денят след Благовещение 13 юни 8 ноември
  Бог изпратил архангел Гавраил в храма да извести на св.пр. Захарий раждането на Йоан Кръстител и неговото бъдещо служение като Предтеча на Иисус Христос (Лук. 1:11-19). 
Архангел Гавраил известил и на Пресветата Дева благата вест за това, че тя от Духа ще роди Светия Богомладенец (Лук. 1:26-31, Мат. 1:18-25). 
Архангел Гавраил се явил и на св.пр. Данаил и му изяснил видението за овена и козела (Дан. 8:16), както и тайната за седемдесетте седмици (Дан. 9:21). 
В християнската традиция, намерила отражение във византийското и западноевропейското религиозно изкуство, архангел Гавраил се свързва най-вече с Благовещението. Затова дори извън сцените на Благовещение той се изобразява с раззеленена клонка или цъфнала лилия в ръце – символ на непорочността на Светата Дева. 

Молитва Архангел Гавриил, Ти, който носиш Божията Сила! Моля те ела, облей и изпълни тялото и душата ми със своята Светлина! Моля те, помогни ми да виждам силата на Любовта и Светлината, която Бог е вложил в мен, за да изпълня онова, което Бог иска от мен! Моля те, изтръгни от мен страховете и ниските желания, които ме отклоняват от Божия Път. Дръж ме винаги с отворени очи и уши, бъди до мен сега (опишете ситуацията, за която го молите за помощ, за обучение, творчество, страхови състояния и фобии....), за да чувам Божиите наставления и препоръки, за да се слави името Божие, защото това е най-голямото щастие за мен! Благодаря ти Архангел Гавриил, Божий вестоносецо! Амин 
 
 



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sourteardrop
Категория: Изкуство
Прочетен: 4633091
Постинги: 5200
Коментари: 2777
Гласове: 1232
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031